Artemide Apicoltura

Pietradefusi

De geschiedenis van bijenteeltbedrijf Artemis heeft een lange familietraditie, een echte passie, geboren in het begin van de jaren negentig en doorgegeven van vader op zoon.
Het was aan het begin van de jaren twintig toen Paolo Di Minico besloot om zijn eerste permanente bijenstal op te zetten. Iedereen herinnert zich hem als een wijze en peinzende man, die van muziek en planten hield, een bekwame agrariër, gewaardeerd en gewaardeerd.
Economische moeilijkheden in de naoorlogse jaren dwongen hem om, net als veel andere Italianen, naar de Verenigde Staten te emigreren. Zijn ervaring als emigrant, op zoek naar meer geluk en succes in het buitenland, was echter zeer kort en teleurstellend.
Eén ding echter wekte zijn nieuwsgierigheid tijdens zijn verblijf in Amerika: de fascinerende wereld van de bijen. Paolo was zo onder de indruk en zijn interesse groeide tot het punt dat hij de beslissing nam om terug te keren naar Italië en zijn eerste permanente bijenstal op te zetten in zijn gebied. Dus in 1922 begon zijn avontuur als imker. Bepalend was zijn vriendschap met een plaatselijke arts, die de liefde voor de bijen deelde en eigenaar was van enkele bijenkorven voor de productie van honing.

Waarom wordt het bedrijf ARTEMIS genoemd?
Artemis, de tweelingzus van Apollo, identificeerde zich met de Romeinse godin Diana; de godin van de maan, maagdelijkheid en jacht. Ze werd ook vereerd als beschermster van de vruchtbaarheid. Daarom wordt de godin afgebeeld met veel borsten en patronen van bijen en bloemen aan haar zijde.
Het kwam vanuit dit idee om het bedrijf Artemis te noemen. Voor de cultuur en religie van die tijd was zij de beschermster van de bijen. Honing vermengd met wijn werd de drank van de goden op de Olympus.