Pastificio Gentile

Gragnano, Napels

Een content titel

Met een ondertitel

Pastificio Gentile, opgericht in 1876, is een van de historische ambachtsfabrieken die de stad Gragnano over de hele wereld beroemd heeft gemaakt om zijn pasta. Gentile bewaart nog steeds, in het tijdperk van geavanceerde technologieën, de methoden van productie van handwerk, de aandacht voor elk detail, van de selectie van de grondstoffen en de controle van de fasen die gekoppeld zijn aan de productie.

De pastafabriek bevindt zich in het kleine stadje Gragnano, dat zich toelegt op de productie van pasta sinds de zestiende eeuw, een tijd waarin elk gezin op een of andere manier bij deze activiteit betrokken was. Als je vandaag door de straten van de stad wandelt, kun je nog steeds zien hoe de architecten, die in de negentiende eeuw woonwijken en paleizen ontwierpen, het geheel bedachten om de productiefasen te bevoordelen, met name het drogen dat op straat in het licht van de zon werd gedaan , genietend van het briesje dat uit de Golf van Napels kwam.

De oorsprong van "Gentile" dateert uit 1876 en ontleend zijn naam aan het eigendom van die tijd; de familie Zampino kocht het merk in de jaren tachtig van de volgende eeuw.
Aanvankelijk legde de productie van pasta, waar de pasta-maker Natale Zampino zich vanaf de eerste dag aan wijdde, toe op de 'handgemaakte fusilli', het beroemde formaat gemaakt met een draad en langzaam laten drogen voordat het in de keuken werd gebruikt. Later, met de groei van het bedrijf, ontstonden andere lange en korte pastavormen.